Boktips #2

Jag har hunnit läsa lite i sommar och vill rekommendera fyra böcker. Förra sommarens boktips hittar ni här.
 
The hate u give av Angie Thomas
Sextonåriga Starr bevittnar en av sina bästa vänner bli skjuten till döds av en polis och inser att hon inte kan vara tyst. Läste den här förra sommaren när den var extra aktuell i och med Black lives matter och tyckte den var fruktansvärt bra. Har även sett filmen på viaplay och rekommenderar den också!
 

Bränn alla mina brev av Alex Schulman
En tragisk berättelse som man önskar inte var sann. Lättläst. Ville läsa den för att den kommer som film nästa år med Gustav Lindh, Asta Kamma August och Bill Skarsgård i huvudrollerna. Känns lovande!
 
 
Jackie av Anne Swärd
En viktig berättelse om en nittonårig tjej i Stockholm på 80-talet som bara vill leva men hamnar i ett destruktivt förhållande. Författaren har avslöjat att det hon skriver om är självupplevt så det är en trovärdig berättelse om hur sådana här relationer kan se ut.
 
 
Egalias döttrar av Gerd Brantenberg
Synliggör skillnaderna mellan kvinnor och män på ett komiskt sätt. I Egalia är det männen som äter p-piller, bär "pehå" och är rädda för att bli våldtagna, medan det är kvinnorna som har den ekonomiska, politiska, sociala och sexuella makten. Tänkvärd!
 
Det var allt! 

Kommentera här: