Midsommar, vaccin och några andra saker

Jag älskar att jag har arkivet på min blogg. 333 inlägg från väldigt olika tider i mitt liv från de senaste fem åren. Jag har ju mina dagböcker men det här är något annat. Mer komprimerat, ett annat format. Och jag älskar att skriva också, så jag fortsätter, även om jag just nu inte ens länkar till bloggen på instagram. Längre fram kanske. 
 
Jag tror för övrigt aldrig riktigt att bloggar kommer dö. Klart de inte är populära som för tio år sedan (eller nåt, jag vet inte, jag hade ingen koll då) men bloggar som Sandra Beijers älskas ju fortfarande. Jag tror alltid det kommer finnas behov av något mer fokuserat och med mer text än instagram. 
 
Tydligen kände jag ett behov av att rättfärdiga mitt bloggande. Som att jag är skyldig någon det, när det som sagt främst är för min egen skull.
 
Men livet då. Slutet av juni 2021. Jag har firat midsommar för andra året utan något Torp, vilket var lite sorgligt, fy vad jag saknar att gå runt i gräset bland husvagnarna och se människor jag känner från alla möjliga olika sammanhang vart jag än vänder mig. Lovsjunga med hundratals människor i ladan. Nästa år vågar jag tro att vi får samlas där igen. I år blev det i stället Hjälmargården (därifrån har jag också en hel del fina minnen!) och firande med Jirénius och Odenmarcks precis som så många år tidigare. Det var härligt!
 
Förra helgen var det över 30 grader (ÄLSKADE det!) och jag firade min fina kusins student i efterskott och umgicks med vänner ute på landet i Småland. Badade, grillade, pratade på natten. 
 
Jag har också jobbat två veckor redan (dock inte heltid), på samma jobb som förra året (personlig assistent) och trivs bra. Ska jobba fyra veckor till. Blir nog lagom. Har också fått första covid-sprutan (var orimligt glad, jag som alltid varit spruträdd har för första gången varit taggad på att vaccineras) och håller på att lära mig använda kontaktlinser. Fick glasögon i mars och det funkar väl bra men är väldigt skönt att slippa dem och kunna se ändå. 
 
Annan kul grej är att jag är med i teamet som jobbar inför releasen av Micael Grenholms roman Konvertiten som släpps i augusti. Kontaktar folk som ska skriva rekommendationer och sånt. Pratade i telefon med Vibeke Olsson här om dagen (en av mina favoritförfattare) och var lite starstruck. Rekommenderar er verkligen att läsa Konvertiten när den kommer ut!
 
Nu ska jag jobba en vecka till och sedan åka till västkusten med familjen och fylla 22. Det blir nog kul.
 
Solnedgång över Hjälmaren på midsommarafton. Foto av Moa.