Ska jag stanna i Nepal?

Som en del av er vet har jag hoppats på att kunna stanna i Nepal längre än min familj. Nu kan jag äntligen kan jag berätta om mina planer för de kommande veckorna. Det har varit strul med ombokning av flygbiljetter och jag ville inte göra det officiellt förrän allt var spikat. Nu har jag fått jättebra flygbiljetter för 0 kr extra så Tack Gud för det!!

Om allt går enligt planerna kommer jag få stanna i Nepal tills den 11 januari. Min familj åker till Sverige 3 december, några dagar senare åker jag tillbaka till Tansen för att vara där själv i fem veckor. Anledningarna till att jag vill göra det är att jag älskar Nepal (om det nu undgått någon...) och när jag väl orsakat en massa koldioxidutsläpp på att flyga hit vill jag gärna stanna längre än sex veckor. En annan viktig anledning är att familjen Martin från Australien kommer till Tansen i mitten av december. De bodde i Tansen samtidigt som oss och döttrarna Alecia & Siobhan var två av mina bästa vänner. Jag ser fram emot att träffa dem jättemycket! Jag är ju i en ganska unik period i mitt liv just nu där jag varken pluggar eller har en fast anställning, och jag är så glad att jag kan stanna i Nepal.

När det gäller det praktiska kommer jag bo i ett rum som en nepalesisk familj vi känner hyr ur. Jag delar kök med dem och badrum med fruns lillasyster som också bor där. Jag vet inte exakt vad jag kommer göra på dagarna, det finns några olika alternativ. När vi var i Tansen hälsade jag på ett ställe som heter "Children's library", ett fritidscenter dit nepalesiska barn kommer och leker och gör läxor. Ett annat alternativ är att hänga på en 18-årig tjej som hjälper eleverna på labb-/sjuksköterskeskolan med engelska (sådant har jag ju övat på nu :). Det är nog de två grejerna som känns mest lockande, men vi får se vad jag hittar på!

Att inte få fira jul med släkten känns såklart lite jobbigt. Speciellt dem som jag inte träffar så ofta. Men jag får träffa dem när jag kommer till Sverige helt enkelt. Och jag älskar att fira jul i Tansen! Det är så skönt att fokuset ligger på Jesus i stället för på konsumtion.

Det här betyder alltså att jag bara varit i Nepal ungefär halva tiden. Det känns så bra! Jag tror verkligen inte jag hade varit redo för att lämna om bara några dagar. Jag har ju längtat hit i nästan tre år, att bara vara här 1,5 månad hade känts för kort.

Japp, nu vet ni! Ska bli kul att få dela med mig av den kommande tiden med er!