Toppar & dalar, nattligt voiande och profetiska tilltal

Dags att dokumentera två nya veckor. Om några år kommer jag läsa det här och vara avundsjuk på mitt yngre jag!
 
Förra veckan var intensiv. Förutom det vanliga gjorde vi flera nya saker. Jag var på vårt eget språkcafé i Ryd, det var första gången så jag tänkte att det kanske inte kommer någon, men vi var totalt tio personer och det kändes lyckat! Vi hade också den första regionala träffen med Ung Pionjär som jag berättade om i förra inlägget, det var så kul! På torsdagen var jag och Lydia på vår första träff med "My Life Workshop" där vi ser tillbaka på våra liv och reflekterar över hur Gud har varit med. Vi gjorde tidslinjer över våra liv och vad som påverkat oss negativt och positivt. För mig var det väldigt tydligt att livet har haft höga toppar och djupa dalar, men Gud har alltid varit trofast.
 
Bokbord i Berga som vanligt!
 
På Ung Pionjär pratade vi om fem perspektiv på evangeliet. 
 
Andra saker som hände var att vi åt lunch med kristna skolgruppen på universitetet och besökte en moské. Det var intressant och lärorikt. Sedan var det helg och då kom åtta av våra klasskompisar som har en annan inriktning på teamandet och bor på Ralingsåsgården. De var med oss i två dagar och vi hade outreach i både Berga och Ryd nästan hela lördagseftermiddagen. Alfred gjorde en lite intern men rolig vlogg från dagen som finns på @teampionjar på instagram.
 
På kvällen åkte fem av oss till Jesusbussen som delar ut kaffe och fika på Stora torget mellan kl 23 och 01.30. Bra samtal som vanligt, med folk som söker efter Gud på olika sätt. Vi var dock alla trötta och sa "vi åker i alla fall innan halv två" men sedan var vi osynkade i när vi hamnade i samtal så vi lämnade inte förrän efter halv två ändå. När vi kom till parkeringshuset (klasskompisarna hade bil) fick vi en inte så rolig överraskning- trots att vi sett öppettiderna 00-24 hade parkeringshuset stängt vid midnatt och bilen var inlåst. Bussarna gick inte på en timme och till slut tog de som skulle till Ryd en taxi och jag och Lydia voiade. 02.30 var vi äntligen hemma. Aldrig varit så tacksam för Voi!
 
På söndagen hade vi gemensam gudstjänst med Ryds hemkyrka i en skolmatsal i Berga. Flera av personerna vi mött under våra outreacher kom på gudstjänsten, jättekul. Just de var redan kristna men hade inte hittat hem i någon församling. 
 
Johannes predikade om den förlorade sonen och att Gud välkomnar oss hem & lyfter bort vår skam.
 
På måndag morgon var det dags att åka till Nässjö igen för tre utbildningsdagar. Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta dem, de var otroligt bra och Gud talade till mig massor genom bland annat undervisningen och profetiska ord. Profetiska tilltal tycker jag är en riktigt häftig grej, det är när någon får ord/bilder/bibelord/sånger etc från Gud till en annan person för att "bygga upp, förmana och trösta" (1 Kor 14:3). Ofta kan det handla om gåvor och egenskaper som Gud lagt ner i personen eller saker Gud kallar personen till. Jag har fått ta emot sådana ord många gånger och det mesta är saker som jag verkligen känner igen mig i, saker som återkommit eller både och, vilket visar på att det är från Gud (oftast är det personer som inte känner mig som har förmedlat det). Jag åkte hem från Nässjö otroligt uppmuntrad och stärkt. Undervisningen var också väldigt lärorik, den handlade om andlig verklighet vilket vi pratar för lite om i svensk kristenhet.
 
Jag hade en dag tillbaka i Linköping, den bestod av veckohandling, nutellamousse, teamtid och My Life Workshop. Fredag morgon åkte jag till Falun och hälsade på Filippa i hennes fina lägenhet som hon inte ska bo i länge till. En väldigt mysig helg! 
 
Filippa utanför sitt kontor! När jag var lika gammal som henne jobbade jag med att städa pensionärers toaletter och cykla stressat mellan olika tvättstugor i Våxnäs :)
 
Nu sitter jag på tåget på väg tillbaka till Linköping, ikväll väntar gudstjänst och församlingskväll hemma hos oss. Även om de senaste veckorna har varit intensiva har jag ändå haft tid att vila (att umgås med folk kan också vara vilsamt för mig) och i princip allt vi gör känns både roligt och meningsfullt. Så tacksam för det!