1

idaelisas --> DETTA NYA LIV

"Vad hände med idaelisas.blogg.se?" undrar säkert flera av er som läser det här. Det har varit min blogg under nästan tre år men under de senaste månaderna har den haft lösenordsskydd. Svaret är att jag funderade och bad i några veckor över hur jag borde blogga, hur personlig jag borde vara på en blogg som vem som helst kan hitta och faktiskt ganska många läser, hur jag borde förhålla mig till de inlägg jag skrev för 2-3 år sedan som jag inte hade valt att lägga ut idag, etc. Jag bestämde mig sedan för att låta idaelisas fortsätta vara lösenordsskyddat, inte vara aktiv där men ha kvar hela arkivet där främst för min egen skull, och att exportera alla inlägg till en ny blogg för att sedan rensa bland dem. Den nya bloggen är som ni säkert förstår den ni är inne på just nu, som jag valt att kalla "DETTA NYA LIV". Jag har tagit bort en del inlägg, t ex de som jag känner är för utelämnande mot min familj och inlägg om svåra ämnen som jag tror bättre behandlas i personliga samtal än på en offentlig blogg. Men väldigt mycket av arkivet finns kvar!
 
Namnet då, varför "detta nya liv"? Det kommer från Bibeln, mer specifikt Apostlagärningarna kapitel 5 vers 20. Kontexten till versen är så här: Jesus har lämnat jorden men de som följer Honom har fått ta del av Helig Ande, och Gud gör stora saker bland folket genom sina efterföljare. Människor kommer till tro, blir helade och befriade. Men alla gillar inte detta och apostlarna, som ett gäng av Jesu efterföljare kallas, blir gripna och satta i fängelse (väldigt många gånger, det här är den första gången). Gud är dock större än fängelsen och i Apostlagärningarna 5:19-20 berättas följande.
 
Men på natten öppnade en ängel från Herren fängelsets dörrar och förde ut apostlarna och sade: "Gå och ställ er i templet och låt folket höra allt om detta nya liv."
 
Gud har fört mig ut ur fängelsen också, bildligt talat. I Sverige idag har vi inte många tempel, men på de sätt jag har möjlighet vill jag göra det ängeln sa i ovanstående verser. Låta folk få höra om detta nya liv. Livet som Gud vill ge varje människa, livet tillsammans med Honom. Livet med Jesus i centrum och Helig Ande i våra hjärtan som leder oss och påminner oss om vad som är viktigt. Livet som innebär så mycket mer än jag kan sammanfatta i några meningar och som jag längtar efter att upptäcka på mycket djupare plan. Livet som verkligen inte alltid är lätt och roligt men som har en stadig grund som bär genom allt. Det livet önskar jag att du som läser ska få upptäcka, få en större förståelse av, utmanas eller uppmuntras i, beroende på var du befinner dig. 
 
Gud välsigne dig! ❀