4

Första timmarna i Tanzania

Vi är framme i Tanzania! Resan hittills har gått bra. Att flyga tog 6 + 6 timmar ungefär och jag fick faktiskt bra glutenfri mat. En höjdpunkt var att träffa ett stort gäng nepaleser på flygplatsen i Qatar (många flyttar dit för att jobba, de här arbetade på flygplatsen). De blev väldigt förvånade och glada över att träffa en västerländsk familj som pratade nepali! Och vi tyckte det var jättekul att få prata lite nepali och känna oss som hemma. 
 
Väl framme i Dar Es Salaam tillbringade vi en timme utanför flygplatsen medan mamma och pappa tog ut pengar, köpte simkort m.m. Sedan åkte vi bil till vårt lilla guesthouse, som ligger i ett enkelt, ganska lugnt område. Guesthouset är också ganska enkelt men väldigt fint! Här kommer några bilder som Moa har tagit.
 
 
Utsikt från rummet längst upp.
 
Första intrycken av det vi upplevt av Tanzania hittills är att det är varmt men inte fruktansvärt varmt (runt 30 grader i skuggan), ganska likt Indien, bland annat genom att när vår bil stod stilla på motorvägen kom det fram människor som tiggde eller ville sälja saker till oss. Något som är annorlunda från Nepal eller Indien är däremot religion, det är inte hinduism som dominerar utan här verkar det snarare vara islam. Vi har fått höra böneutrop, som det är så mycket debatt kring i Sverige, men vi kollade också in i en kyrka här i närheten.
 
Något jag är ganska rädd för är att bli sjuk. Speciellt i malaria. Vi vaccinerar oss genom att äta en tablett om dagen hela resan, sover under myggnät och har myggmedel, men jag är lite rädd ändå... Och det finns ju även andra sjukdomar. Jag vill verkligen inte bli sjuk eftersom jag snart har mina stora slutprov i skolan och missar jag dem måste jag vänta ett år och sedan betala för att göra om dem... Lite fånigt av mig kanske att oroa mig men ni får gärna be för att jag ska kunna slappna av lite mer och att Jesus ska beskydda oss från allvarliga sjukdomar!
 
Nu, efter lite ris och spenat på ett lokalt matställe och en välbehövlig dusch, ska det bli skönt att sova några timmar! Imorgon bitti väntar en bussresa på ca 15 timmar som ska ta oss till Nkinga där vi ska bo i två veckor. Spännande!

Kommentarer:

1 Rebecka:

skriven

Spännande att få följa er resa! Önskar dig o din familj en välsignad och glad påsk! Ber att ni ska få vara beskyddare och att vissa tankar inte ska få ta så mycket fokus. Kram från Sverige!❤

2 Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag:

skriven

Tack så mycket!! Hoppas att ni också haft en fin påsk, kram! ❤

3 Anders Nordström:

skriven

Roligt att följa Er resa. Bless

4 Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag:

skriven

Tack, roligt att du läser!

Kommentera här: