Tillbaka i Pattaya

Som rubriken säger! Det är väldigt skönt att vara tillbaka. Men nu tar vi det från där jag slutade sist.
 
I lördags blev jag sjuk igen. Jag var sjuk ungefär halva tiden vi var i Myanmar. Så tråkigt. På måndagen när vi reste mådde jag bättre, men Bridget hade feber och mådde illa. Inte optimalt i corona-tider. När vi var på flygplatsen och hade tagit tempen och gett Bridget panodil kom personal fram till oss och frågade om hon mådde bra. "Jadå", sa en av ledarna... Sedan sa hon "nu slutar vi prata om sjukdom och Bridget kommer försöka bete sig så normalt som möjligt." Stackars fluffetussan.

De allra flesta på flygplatsen hade munskydd (inklusive oss), trots att Folkhälsomyndigheten säger att det inte skyddar mot smitta. Jaja, bättre falsk trygghet än ingen trygghet alls...

Apropå det så måste jag berätta för er att min frihet från bakteriefobi gäller även här i Asien! Tack Jesus! Det är så skönt att slippa tänka på allt som är ofräscht hela tiden. 
 
Nu är vi alltså tillbaka i samma hus där vi bodde sist. Den här gången har jag dock turen att vara en av de två som får sova i sängen! Lyx.
 
Idag har vi inte gjort så mycket. Vi skulle haft intro och barnaktiviteter med gruppen vi ska jobba med men det blev inställt pga sjukdom och trötthet. Efter lunch åkte vi in till ett köpcentrum och köpte frukostgrejer och lyxigt godis (i Myanmar fanns det inte mycket sånt). Sedan bönepromenerade vi till ett fräscht café och köpte drycker. Sist av allt åt vi pommes på night market och efteråt färska 8-kronorssmoothies. Har längtat efter dem! Som ni märker har vi verkligen njutit av vår första dag tillbaka i Thailand.
 
1 Sonja:

skriven

Jag tyckte jag läste på Instagram att man undviker råa saker på marknader och sånt på vissa platser, kan du inte berätta lite mer om det? Det kanske är vardagligt för dig men för mig som aldrig lämnat norden är det exotiskt att undvika mat :)
Här undviker man ju bara julbord under magsjukeepedemier.

Svar: Haha 😊 I Nepal finns det mycket mikroorganismer som nepaleser klarar av men som ger oss som inte är vana vid dem magproblem. De finns framför allt i vatten, kan också finnas på frukter osv, och om någon har skalat en frukt med en blöt kniv t ex. Så därför är det säkrast att bara äta upphettad mat. När vi åt grönsaker och frukt hemma skalade vi eller la i jod som tar bort allt farligt men också får det att smaka kemiskt :(
dettanyaliv.blogg.se

2 Sonja:

skriven

Lite som när europeer kom till Amerika och indinerna blev sjuka?

Kan man som svensk ge sig tusan på att få dessa mikroorganismer, och dricka allt vatten och äta all frukt, eller kommer man i så fall att dö på kuppen?

Svar: Antar det! Hahaha, dör gör man inte, men man kanske har diarré och kräks i några veckor. Jag har faktiskt funderat på hur lång tid det tar för magen att vänja sig eftersom jag vill bo i Nepal i framtiden men jag tvivlar på att det är värt att testa...
dettanyaliv.blogg.se

3 Sonja:

skriven

Men om man vill bo där så måste det ju nästan vara värt? Man kan ju inte undvika vatten och rå frukt resten av sina dagar! (säger jag med tveksam bestämdhet)

Svar: Hahah! Jag vet inte, även de som bott i Nepal typ 8 år undvek det. Men sjukhusdirektorn som bott där typ 25 år tror jag äter det mesta. Jag får fundera på det ;)
dettanyaliv.blogg.se

Kommentera här: