Debrief i Bangkok

Hej kompisar, här kommer en tisdagsuppdatering från Bangkok. Vi åkte alltså hit i lördags eftermiddag, i en party-minibuss. Det var kul, dock hade vi inte alla lamporna på under resan.
 
 
Så kom vi till Bangkok, till YWAM-basen som vi bodde på våra två första veckor. Det hände inte så mycket på kvällen förutom en rolig grej som jag måste skriva bara för att jag berättade om en groda en annan gång. Det satt en stor (!) groda inne på en av toaletterna (på tredje våningen!) och en av mina ledare tänkte rädda den i en servett. När hon kände på den skrek hon och hoppade iväg, sedan testade hon igen och utbrast; "Aww, it's scared! It's cold and everything!". Jag skrattade så mycket. Reptiler ska liksom vara kalla...
 
Sedan blev det natt och vi alla gick upp vid 01.30 för att välkomna teamet som varit i Filippinerna, andra halvan av klassen. Så kul att träffa dem igen efter tio veckor!!
 
Söndagen var vi lediga. Vi åkte till en marknad och köpte turistiga presenter och åt sticky rice. Vi elever åkte hem utan ledare och var med om två roliga grejer. Första var på tåget när vi hade kollat upp vilken station vi skulle av på, och plötsligt ropar Liv "vi ska av här!!" så vi skyndar oss av tåget som snart ska åka vidare men då ser jag skylten och det står fel namn på den så jag skriker "IT'S NANA!!" och vi springer tillbaka in i tåget igen och dör av skratt. Stationen hette alltså Nana. Andra grejen var på bussen när biljett-damen frågade "where you go?" och Liv svarade "Indonesia!". Hon hörde "where you from?". Vi hade väldigt kul åt det också. 
 
Igår var vår första debrief-dag. Vi gjorde tidslinjer över outreachen och presenterade för andra teamet, det var kul. Ni kan få se vår tidslinje.
 
Den röda linjen som börjar i Mawlamyine är sjukdom i teamet. Det var alltså en period på ca sex veckor som någon i teamet var sjuk nästan hela tiden.
 
Efter lunch var vi varje team för sig, vi debriefade först utan ledarna tillsammans med en man som jobbar på YWAM Thailand, sedan tillsammans med ledarna. Gick igenom varje ställe vi var på och berättade hur vi upplevde det på en skala från ett till tio. För mig såg det ut ungefär såhär:
Bangkok: 8
Pattaya första gången: väldigt blandat, typ mellan 5 och 9 beroende på tillfälle
Mawlamyine: 3
Taungoo: 6
Pattaya andra gången: 9
 
Att det var så pass lågt i Myanmar var framför allt för att jag var sjuk, det var väldigt mentalt utmattande och jag längtade hem en hel del. Men jag gillar verkligen Myanmar som land.
 
På kvällen hade vi lovsång, det var helt fantastiskt. Gud talade mycket till mig och jag låg på golvet och grät. Han är så trofast!
 
Idag har vi debriefat alla tillsammans och även reflekterat enskilt. Väldigt bra. Sedan umgicks vi bara vårt team och började spelade in en rolig film.
 
Och nu är det kväll och vi har ätit pad thai (tröttnar aldrig), druckit smoothies och pratat. Vi delar rum alla tio tjejer igen och vi elever har haft en del egen inofficiell debriefing. Vi har ju alla haft våra struggles. 
 
Jag gillar verkligen den här veckan. Det är så tillfredsställande att se tillbaka på allt vi tagit oss igenom och allt Gud gjort och genom oss. Och jag njuter så av de sista dagarna i Thailand!
 
1 Siv:

skriven

Fantastiskt med er debrifing o alla skratt - det hjälper er både att samla på minnen och såsmåningom kunna "komma hem"
🤗❤️🤗😘💕🤗

Svar: Ja precis 😊❤
dettanyaliv.blogg.se

Kommentera här: